IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ ще създаде индекс на "добрите компании"

Очакванията са индекс на компаниите с добро корпоративно управление да се появи не по-рано от края на тази година

14:30 | 22.06.10 г.
БФБ ще създаде индекс на "добрите компании"

За стартиране на проект за изчисляване на индекс на компаниите с добро корпоративно управление е взела решение Националната комисия за корпоративно управление, съобщи БФБ-София.

Методиката и начинът за изчисляване на индекса ще бъдат разработени от борсата и предложени на комисията за одобрение. Конкретната начална дата ще бъде оповестена допълнително, като се очаква да бъде не по-рано от края на третото тримесечие на годината.

 

Изборът на конкретни компании за база на индекса ще бъде направен измежду тези, декларирали съгласие за спазване на принципите на Националния кодекс за корпоративно управление, който е приет от повечето активни публични дружества у нас.

Въпреки това обаче 104 от дружествата не са представили необходимата информация как спазват собствената си програма за корпоративно управление в отчета за 2009 г. и как прилагат и спазват принципите за корпоративно управление, въведени от кодекса за корпоративно управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още